keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Juustokakku


200 g      keksejä (kauradigestivejä, kolakeksejä yms.)
75 g        margariinia

Täyte:
4             liivatelehteä
2 rkl        kiehuvaa vettä
200 g      maustamatonta tuorejuustoa (esim. Valio Viola)
1-1,5 dl  sokeria
3 tl          vaniljasokeria
2,5 rkl    sitruunamehua
2-3 dl     vispikermaa (Flora)

Kuorrute:
3 prk      hedelmä- tai marjasosetta (Piltti)
3            liivatelehteä
3 rkl       kiehuvaa vettä

  1. Murenna keksit muruiksi ja nypi margariini joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.
  3. Liota liivatteita kylmässä vedessä n.5 minuuttia.
  4. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu tuorejuustoon.
  5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  6. Sulata liivateet 2 rkl kiehuvaa vettä.
  7. Lisää liivatteet ohkaisena nauhana juuston joukkoon koko ajan sekoittaen.
  8. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi.
  9. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa.
  10. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yöksi.
  11. Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi.
  12. Laita hedelmä- tai marjasose kulhoon.
  13. Sulata liivatteet 3 rkl kiehuvaa vettä ja lisää se soseeseen sekoittaen.
  14. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään n. 30 minuutiksi.
  15. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri niin että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti