200 g keksejä (kauradigestivejä, kolakeksejä yms.)
75 g margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Valio Viola)
1-1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,5 rkl sitruunamehua
2-3 dl vispikermaa (Flora)
Kuorrute:
3 prk hedelmä- tai marjasosetta (Piltti)
3 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä
- Murenna keksit muruiksi ja nypi margariini joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.
- Liota liivatteita kylmässä vedessä n.5 minuuttia.
- Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu tuorejuustoon.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Sulata liivateet 2 rkl kiehuvaa vettä.
- Lisää liivatteet ohkaisena nauhana juuston joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi.
- Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa.
- Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yöksi.
- Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Laita hedelmä- tai marjasose kulhoon.
- Sulata liivatteet 3 rkl kiehuvaa vettä ja lisää se soseeseen sekoittaen.
- Kaada kakun päälle ja nosta kylmään n. 30 minuutiksi.
- Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri niin että reuna irtoaa ja irrota vuoka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti