sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Sacher-kakku

150 g     margariinia
150 g     suklaata
5            valkuaista
1/2 dl     tomusokeria
5            keltuaista
1 1/2 dl  tomusokeria
1 1/2 dl  vaaleita Jytte-jauhoja
1 dl        perunajauhoja
2 tl         leivinjauhetta
1 tl         vaniljasokeria

  1. Sulata rasva kattilassa, paloittele suklaa joukkoon ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä.
  2. Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl tomuokeria vaahdoksi.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/2 dl tomusokeria ja vatkaa vielä hetki.
  4. Sekoita keltuais- sokerivaahtoon vielä juokseva suklaaseos, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi valkuais- sokeriseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
  5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (n.25cm). Paista 175 asteessa alatasolla 60-70 minuuttia.
Kostutus: omenamehua
Täyte: 2-3 dl aprikoosisosetta tai -marmeladia (Piltti käy hyvin)
  1. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
  2. Kostuta pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta
Kuorrutus:
100g  margariinia
150g  suklaata
  1. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä, paloittele joukoon suklaa ja sulata se koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
  2. Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään. (itse annan maustua täytettynä, ilman kuorrutusta)

Todella hyvä ohje ja yllättävän helppo tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti