150 g suklaata
5 valkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 keltuaista
1 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 dl vaaleita Jytte-jauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
- Sulata rasva kattilassa, paloittele suklaa joukkoon ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä.
- Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl tomuokeria vaahdoksi.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/2 dl tomusokeria ja vatkaa vielä hetki.
- Sekoita keltuais- sokerivaahtoon vielä juokseva suklaaseos, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi valkuais- sokeriseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (n.25cm). Paista 175 asteessa alatasolla 60-70 minuuttia.
Täyte: 2-3 dl aprikoosisosetta tai -marmeladia (Piltti käy hyvin)
- Leikkaa kakku kolmeen osaan.
- Kostuta pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta
100g margariinia
150g suklaata
- Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä, paloittele joukoon suklaa ja sulata se koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
- Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Todella hyvä ohje ja yllättävän helppo tehdä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti