tiistai 1. tammikuuta 2013

Glögikakku

Glögikakku
















Pohja:
150g  gluteenittomia pipareita
75g    margariinia tai voita

(piparit leivoin valmiista gluteenittomasta piparitaikinasta, jota saa ostettua Citymarketista pakasteesta- en nyt muista sen valmistajaa)

Täyte:
4        liivatelehteä
2 dl    vispikermaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl    tomusokeria
1/2 tl  kanelia
1/2 tl  kardemummaa
1        appelsiinin raastettu kuori
3 rkl   appelsiinimehua

Pinnalle:
4        liivatelehteä
1 dl    vettä
3 dl    glögitiivistettä

1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita se piparinmurujen kanssa.
    Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
    Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

2. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
    Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, kaneli, kardemumma ja appelsiinin kuori.
    Nostele kerma tuorejuustoseoksen joukkoon.
    Kuumenna appelsiinimehu ja liuota hyvin puristetut liivatelehdet siihen.
    Kaada liivateliuos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
    Levitä täyte piparipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia (itse annoin olla yön yli)

3. Liota liivatelehtiä n. 10 minuuttia kylmässä vedessä.
    Kuumenna vesi kattilassa tai vedenkeittimessä.
    Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen.
    Kaada liivateliuos glögin joukkoon samalla sekoittaen.
    Anna hieman jäähtyä hieman.
    Kaada mehuhyytelö puoliksi hyytyneen kakun päälle varovasti, ettei juustotäyte sekoitu.
    Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
    ( mehuhyytelö pysyy todella hyvin myös täysin hyytyneen kakun päällä)

    Koristele kakku haluamallasi tavalla. (Mulla oli kakun päällä pieniä marenkeja.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti